Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Франції третю ніч тривали заворушення, Макрон скликає нову кризову нараду

У Франції третю ніч тривали заворушення, Макрон скликає нову кризову нараду фото

У Франції третю ніч поспіль вирували масові безлади через смерть підлітка алжирського та марокканського походження, якого застрелила поліція під час дорожньої перевірки. Президент Франції Еммануель Макрон скликав свій уряд на друге за два дні кризове засідання.

Президент Емманюель Макрон закликав до спокою протестувальників, однак попри це у четвер заворушення поширилися на великі міста Франції.

Сорок тисяч поліцейських були розгорнуті по всій країні: майже в чотири рази більше, ніж в середу.  Але заклики уряду до деескалації насильства не вгамували масовий гнів. У Нантері, робітничому містечку на західній околиці Парижа, де у вівторок застрелили 17-річного Наеля М., протестувальники палили автомобілі, зводили барикади на вулицях і кидали різні предмети в поліцію.

Протестувальники писали на будівлях "Помста за Наеля", а з настанням ночі підпалили банк, перш ніж пожежники загасили вогонь.У центрі Парижа було здійснено напад на взуттєвий магазин Nike, заарештовано 14 осіб. Ще 16 були затримані з викраденими речами після того, як були розбиті вітрини магазину на торговій вулиці Рю де Ріволі, повідомила паризька поліція.

Національна поліція заявила в ніч на четвер, що поліцейські зіткнулися з новими інцидентами в Марселі, Ліоні, По, Тулузі та Ліллі, які включали пожежі. Відео в соціальних мережах демонстрували численні пожежі по всій країні, в тому числі в автобусному депо в передмісті на північ від Парижа і в трамваї в східному місті Ліон. У Марселі поліція застосувала гранати зі сльозогінним газом під час зіткнень з молоддю в туристичному районі Старий Порт, повідомила головна газета міста La Provence.

Президент Франції Еммануель Макрон скликав свій уряд на друге за два дні кризове засідання в п'ятницю після наймасовіших заворушень цієї ночі. Макрон зустрінеться зі своїм кабінетом об 13:00 за місцевим часом у Парижі, ймовірно, перервавши свою присутність на саміті Європейського Союзу в Брюсселі, повідомили в його офісі. Президент поки що виключив можливість оголошення надзвичайного стану в країні.

Щонайменше 667 осіб було заарештовано по всій Франції протягом ночі, повідомив у п'ятницю міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен у Twitter.

Проти офіцера, причетного до інциденту, розпочато офіційне розслідування за фактом навмисного вбивства. Його утримуватимуть у в'язниці під вартою. Згідно з французькою правовою системою, перебування під слідством прирівнюється до пред'явлення звинувачення.

 
 
 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: