Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Проєкт меморіального комплексу в "Ялівщині"

Проєкт меморіального комплексу в "Ялівщині" фото

28 червня відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради на якому було презентовано ескізний проєкт меморіального комплексу в "Ялівщині". Участь у засіданні також взяли рідні та близькі військовослужбовців, які там поховані. Після обговорення, із врахуванням озвучених пропозицій, наступним кроком стане розроблення проєктної документації.

Коротко про представлений проєкт: по периметру території сектору військових поховань будуть висаджені кущі. Ділянка матиме центральну алею, яка вестиме до майданчика вшанування пам’яті похованих захисників - стели з птахами. Між рядами прокладуть додаткові вимощені доріжки, а головні - з колотого граніту. Встановлять лави, зроблять освітлення.

Нагадаємо, що під час активних бойових дій було прийнято рішення здійснювати поховання на недіючому кладовищі в Ялівщині, адже "Яцево" знаходилося під прицільним вогнем армії рф. Там знайшли вічний спокій 1188 осіб, 75 з яких  військові. 194 осіб після ексгумації були перепоховані, решта, за рішенням близьких, залишиться в Ялівщині.

Зважаючи на складність рельєфу та ґрунтів на кладовищі в Ялівщині, територія потребувала благоустрою. Крім того, міською владою було прийнято рішення про необхідність гідного вшанування похованих там захисників — створення меморіального комплексу. Було проведено кілька зустрічей із близькими похованих там воїнів. Їх думка є головною у реалізації цього проєкту, тому їх залучають до всіх етапів роботи над комплексом.  

Всі роботи будуть профінансовані за кошти бюджету Чернігівської міської територіальної громади. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: