Завантаження ...
Новобудови Києва

Meta запустила аналог Twitter. За перші дві години долучились понад 2 млн користувачів

Meta запустила аналог Twitter. За перші дві години долучились понад 2 млн користувачів фото

Сьогодні, 6 липня, Meta запустила аналог Twitter. За перші дві години роботи застосунку зареєструвалося понад 2 000 000 користувачів. Про це повідомив Цукерберг у своєму обліковому записі Threads.

Конкурент Twitter пов’язаний з Instagram, і тепер в акаунтах цієї соцмережі  відображається номер користувача Threads. Тож підрахунок кількості нових користувачів є прозорим і відбувається в режимі реального часу.

Threads доступна в США та ще понад 100 країн світу, однак не в ЄС. Запуск нового застосунку в країнах ЄС поки відкладається. Meta прийняла рішення поки не запускати сервіс у Європі через ускладнення з Єврокомісією щодо збору даних користувачів. Проблема полягає в тому, що Threads буде експортувати дані з Instagram. Крім даних для логіну, експорт включає дані про здоров’я, місцеперебування, історію пошуку та іншу інформацію, конфіденційну на думку ЄС.

Команда Meta розробляла соцмережу з січня і, схоже, вирішила скористатися проблемами в Twitter, який стикнувся з відтоком користувачів через суперечливі оновлення.

«Очевидно, що Twitter був піонером у цьому просторі… але, враховуючи все, що відбувалося, ми подумали, що є можливість створити щось відкрите, і щось, що сподобалось би спільноті, яка вже використовувала Instagram», — сказав голова Instagram Адам Моссері в інтерв’ю The Verge.

Мобільна програма, як і вебверсія, виглядає відносно схожою на Twitter — має досить стриманий інтерфейс з опціями лайків, коментарів та репостів. Головна стрічка пропонує рекомендації й дописи від користувачів, на яких ви підписані (хоча можливості перемикатися між вмістом поки немає),  а у профілі можна переглянути два розділи — теми та відповіді.

Соцмережа Threads вже доступна у мобільній версії – для користувачів iOS і Android з-понад 100 країн світу

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг запустив першу публікацію — чи те, що в соцмережі надалі називатиметься темами.

Деякі інфлюенсери та бренди також отримали ранній доступ, зокрема тут вже помічені профілі Netflix, Гері Вайнерчука та Instagram. У керівника Instagram Адама Моссері нині налічується понад 2500 підписників, а в самого Цукерберга — менш як 2000.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: