Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нічна атака рашистів на Львів: кількість постраждалих зросла до 32 людей, є загиблі

Нічна атака рашистів на Львів: кількість постраждалих зросла до 32 людей, є загиблі фото

Вночі російська ракета влучила у багатоквартирний будинок у Львові. Наразі відомо про 32 поранених та 4 загиблих людей. Внаслідок удару пошкоджено близько 60 квартир та 50 машин. ДСНС продовжує розбирати завали, під якими залишаються люди.

Про це повідомили МВС України та влада Львівщини.

Також є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.

У Повітряних силах України повідомили, що росіяни атакували Львівщину крилатими ракетами “Калібр”. Українські сили ППО знищили сім із 10 ракет.

Через ракетний удар по Львову постраждали 34 людей, повідомив голова обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Підтвердили загибель чотирьох людей. На момент влучання усі вони перебували в будинку. Співчуття рідним. Постраждали 34 людини», – написав він у телеграмі.

За його даними, пошкоджені близько 30 будинків та понад 50 автомобілів.

«Уламок ракети впав в одному зі сіл Львівського району поблизу будівлі Народного дому. Утворилася вирва. Попередньо – без постраждалих. Також унаслідок падіння уламків ракети є руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району. За попередньою інформацією, постраждалих немає», – додав Козицький.

 

Lviv Ataka2

«Це найбільша атака на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення», — сказав міський голова Андрій Садовий.

Також унаслідок обстрілів позносило дах деяких будинків, пошкоджено офісний комплекс, школу, гуртожиток Львівської політехніки.

 

Як на це відреагували росіяни?

Жителі держави-терориста Росії зраділи черговій масованій атаці з боку її військ по Україні, зокрема влучанням "Калібрів" по житловій інфраструктурі Львова. Вони відверто зізналися, що ракети, які вбили людей, "прилетіли у потрібні цілі".

Деякі ж росіяни закликали бити ще далі Львівщини – по території Польщі. Своїми цинічними висловлюваннями вони ділилися в Telegram-каналах (щоб переглянути фото, доскрольте новину до кінця).

"Жителі чули потужні вибухи в межах міста. Місцева влада повідомляє, що про наслідки уточнять пізніше, так що, ймовірно, ракети прилетіли у потрібні цілі", – заявив у своєму блогу російський пропагандист Роман Голованов.

Інші громадяни РФ писали не менш цинічні коментарі. Вони стверджували, що весь Львів є "потрібною ціллю" для російських ракет.

"Весь Львів – потрібна мета. Там не помилишся", "Я радий, що по Львову стріляють, там мирних немає все одно", "У Львові не існує "непотрібних цілей", якщо тільки цвинтар радянських солдатів", – висловилися росіяни.

Дехто у традиційному стилі пропаганди рупорів Кремля закликав свої війська "нарешті атакувати" територію сусідньої для України Польщі – "вдарити по Варшаві".

"Це не люди. Тільки оболонка, схожа на людську. Це абсолютні мразоти, і пропагандисти мають бути ліквідовані або ув‘язнені так само, як і російські військові", – відреагував на заяви росіянин український активіст Сергій Стерненко.

Як повідомляв OBOZREVATEL, громадяни країни-агресора Росії постійно демонструють своє терористичне нутро та ненависть до українців. Раніше в черговому пропагандистському шоу росіяни зраділи ракетному удару РФ по Краматорську на Донеччині, внаслідок якого загинули люди, зокрема троє дітей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про чотирьох загиблих та дев’ятьох поранених внаслідок ракетного удару по житловому будинку у Львові на початку доби 6 липня. Рятувальні роботи тривають. За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вночі атакували Львівщину ракетами«Калібр» з акваторії Чорного моря. Військові повідомили, що кілька груп ракет спершу прямували на північ, в тому числі вздовж русла Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: