Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Фірма Сергія Бубки продає пальне окупантам

Фірма Сергія Бубки продає пальне окупантам фото

Російська фірма “Монблан”, яка належить видатному спортсмену, колишньому очільнику Національного олімпійського комітету і Герою України Сергію Бубці та його брату Василю Бубці, працює на тимчасово окупованих територіях України та співпрацює з терористами.

Про це йдеться в сюжеті Марії Землянської для Bihus.Info.

Сергій та його брат Василь Бубка є засновниками компанії "Монблан", що була створена у Донецьку.

Фірма неодноразово брала участь в українських тендерах, які часто вигравала, в тому числі і після початку війни у 2014-му. Тоді "Монблан" офіційно зареєстрували у Волновасі. Фірма займалась постачанням пального та їжі на мільйони гривень. Востаннє вона засвітилася у публічних торгах у 2018-му році. 

Вже у 2023-му році "Монблан" з'явився у російському реєстрі юридичних осіб із тими ж власниками – братами Бубками і почав офіційно торгувати з терористами. Журналісти Bihus.Info знайшли 3 контракти на постачання пального для структур окупантів, опубліковані на порталі закупівель рф на постачання пального на понад 800 тисяч рублів.

За угодами фірма “Монблан” продає не саме пальне, а талони на нього. Використати їх можна на заправках “Монблану”. Наразі їх як мінімум шість, усі – на тимчасово окупованих росією українських територіях: чотири в Донецьку, по одній – у Макіївці та біля Волновахи.  

На всіх контрактах з окупантами стоїть підпис Василя Бубки, як керівника компанії. Також в реєстраційних документах зазначено, що він є громадянином рф. А Сергій Бубка в цих же документах значиться громадянином України.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: