Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Боржникам хочуть заборонити реєструвати авто

Боржникам хочуть заборонити реєструвати авто фото

Нові обмеження для українців з боргами за комунальні послуги можуть виявитися вкрай незручними. Згідно з останнім урядовим законопроєктом №9363, зареєстрованим у Верховній Раді, громадяни, які знаходяться у борговому стані за Житлово-комунальне господарство, можуть бути позбавлені можливості придбати автомобілі. Ініціатори законопроєкту прагнуть змусити боржників відповідальніше ставитися до своїх фінансових зобов'язань.

За заявою ексглави Податкового комітету Ради Ніни Южаніної, новий законопроєкт передбачає обов’язкову перевірку наявності боржника у Єдиному реєстрі боржників під час реєстрації автомобіля. Якщо особа має заборгованість за комунальні послуги, вона буде позбавлена можливості отримати реєстрацію на своє ім’я.

Така ініціатива має на меті змусити боржників відшкодувати свої борги перед комунальними службами. За словами Южаніної, вона сприятиме створенню комфортних умов для своєчасної сплати заборгованості та посилить дисципліну у платіжних зобов’язаннях.

Проте, така ініціатива викликає деякі застереження. Деякі критики законопроєкту вважають, що це може призвести до подальшої соціальної деградації та обмеження прав громадян. Вони вказують, що відмова у реєстрації автомобілів може ускладнити доступ до роботи та позначитися на якості життя боржників.

Окрім того, законопроєкт також пропонує зміни в банківському секторі. Згідно з цими змінами, банківські установи зобов’язані припиняти депозитні договори з боржниками на вимогу судового виконавця. Банки мають інформувати виконавця про суму депозиту та перераховувати гроші на рахунок погашення боргу. Такі заходи призначені для забезпечення швидкого погашення заборгованості та примусового виконання судових рішень.

В Міністерстві юстиції заявили, що такі зміни спрямовані на забезпечення сплати боргу сумлінними боржниками та відновлення справедливості в суспільстві.

Ухвалення законопроєкт №9363 стане одним із кроків у боротьбі з боржниками за комунальні послуги. Проте, до його остаточного прийняття й впровадження ще потрібно пройти декілька етапів, включаючи голосування в парламенті та підпис президента. Таким чином, доля цього законопроєкту та його вплив на українське суспільство залишається поки що невідомою.

У будь-якому випадку, сподіваємося, що такі заходи допоможуть залагодити проблему заборгованості за комунальні послуги та забезпечити більш справедливу систему сплати.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: