Завантаження ...
Новобудови Києва

Понад 200 спортсменів із рф змінили або хочуть змінити громадянство

Понад 200 спортсменів із рф змінили або хочуть змінити громадянство фото

204 спортсмени з росії змінили громадянство або планують це зробити, починаючи з 2022 року.

Про це повідомило російське видання Холод.

Абсолютним лідером за цим показником є російська збірна з шахів. З неї вирішив піти вже 141 спортсмен. Далі йдуть фігурне катання та кінний спорт (по 11 атлетів), а по п'ять спортсменів вирішили змінити прапор у художній гімнастиці та тенісі. У футболі та автоспорті громадянство змінили по чотири спортсмени.
25 російських спортсменів вирішили перейти до збірної Ізраїлю, що є рекордом серед усіх країн. До топ-5 за цим показником увійшли Сербія (19 атлетів), Німеччина (13), Франція (12) та Польща (11). Далі йдуть Казахстан (10), Вірменія та Великобританія (по 9), США (7), а також Іспанія та Палестина (по 6). По п'ять спортсменів перейшли під прапори Грузії, Туреччини та Фінляндії, а по чотири виступатимуть за Канаду, Чорногорію, Грецію, Румунію та Австрію.Видання також відзначило випадки переходів до інших країн та зазначило, що дві людини перейшли до збірної України.
При цьому реальна кількість російських спортсменів, які змінили громадянство, може бути в рази більшою, оскільки більшість із них є молодими та непублічними атлетами.
Раніше ми писали, що жіноча тенісна асоціація (WTA) прокоментувала відмову українок від рукостискання з представницями росії та білорусі на корті.
Також нагадаємо, що російських спортсменів допустили до участі хоч у якихось міжнародних змаганнях. Їм дозволили взяти участь в Азіатських іграх, але без знамен та без нагород.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: