Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Верховна Рада підтримала закон про медичний канабіс у першому читанні

Верховна Рада підтримала закон про медичний канабіс у першому читанні фото

ВРУ у першому читані проголосувала за законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні. Законопроєкт підтримали 268 депутатів. «За» проголосувало 268 депутатів. Щоб медичний канабіс легалізували, депутати мають ухвалити законопроєкт у другому читанні, після чого віддати його на підпис президенту.

Нагадаємо, на розгляді у Верховній Раді перебуває урядовий законопроєкт №7457 «Про легалізацію медичного канабісу», його вже підтримав профільний комітет парламенту.

Законопроєкт №7457, підтриманий Верховною Радою, став Законом «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни».

У Міністерстві охорони здоров’я України підтримують легалізацію препаратів, виготовлених на основі медичного канабісу. Таку заяву зробив в ефірі інформаційного телемарафону заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санлікар України Ігор Кузін.

 

«Із боку Міністерства охорони здоров’я ми, безумовно, підтримуємо таку законодавчу ініціативу», — зазначив Кузін.

Лікування препаратами на основі медичного канабісу потребують щонайменше 2 мільйони українців. Їх використовують при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороб Альцгеймера та Паркінсона та багатьох інших важких захворювань. В Україні, в тому числі, такого лікування потребують пораненні та військові із ПТСР.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: