Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

США передали резервні генератори для українських АЕС

США передали резервні генератори для українських АЕС фото

Три генератори для забезпечення резервного живлення українських реакторів у разі аварійних відключень електроенергії передали колеги зі Сполучених штатів Америки.

Інформує Енергоатом, посилаючись на повідомлення міністерки енергетики Сполучених Штатів Дженніфер Гренхольм.

«Міністерство енергетики США робить черговий внесок у безпеку атомних електростанцій України, передаючи Енергоатому три дизельних генератори в зв’язку з агресією росії», – написала вона у Twitter.

Очільник енергетичного відомства України Герман Галущенко подякував Сполученим Штатам за підтримку нашої держави та безпосередньо Міненерго США за допомогу у протистоянні російському енергетичному тероризму.

«З допомогою наших партнерів ми готуємося до зими, яка буде непростою. Тож ця підтримка є дуже значущою для всіх українців, які чекатимуть на світло у своїх оселях», – сказав він.

Президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін також подякував уряду США за підтримку та розповів, що для Компанії зараз дуже важливі три дизельні генератори потужністю 2,2 МВт, які вже в серпні доправлять на українські атомні станції: «Це обладнання буде вкрай необхідним для наших АЕС у разі відключення живлення». Також резервні генератори можуть використовуватися на Запорізькій АЕС після її деокупації.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: