Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

400 тисяч гектарів лісів Чернігвщини постражадли через війну!

400 тисяч гектарів лісів Чернігвщини постражадли через війну! фото

За даними оперативного штабу з фіксації екозлочинів, з усіх регіонів саме ліси Чернігівщини найбільше постраждали від війни – замінування і пожежі.

 А це майже 400 тисяч гектарів. Загалом по Україні – 3 мільйони гектарів. Для повного відновлення лісів України потрібно як мінімум 20 років.

 

Незважаючи на складний період війни, відновлення лісів на Чернігівщині продовжується неухильно. Навіть у багатьох лісових масивах, які раніше перебували під впливом російських окупантів, робота йде повномасштабно, хоча не всі території ще повністю обстежено. Зусилля з відновлення лісів не зменшуються, і кожен кущ, кожне деревце - це важливий крок до відновлення природи.

 

Філія Чернігівське лісове господарство ДП "Ліси України" активно займається відновленням зруйнованих лісових угідь. І хоча минулий рік був нелегким, багато територій так і залишаються необстеженими через ризики та обмежені можливості. Проте, на тих ділянках, де безпека дозволяє, продовжується робота.

 

У зв'язку з важким становищем багатьох лісів, велике значення набуває відновлення їх екосистем засобами природного посіву. Насінний матеріал привносить нове життя на зруйновані території.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: