Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Сумна статистика

Сумна статистика фото

Від початку широкомасштабної війни від 20 до 50 тисяч українців стали жертвами ампутацій однієї або декількох кінцівок.

Цю інформацію надає видання The Wall Street Journal з посиланням на благодійну організацію Hope Foundation в Україні та німецького виробника протезів Ottobock.

Відомості про 50 тисяч ампутацій базуються на даних уряду та медичних установ, проте реальна кількість може бути вищою через тривалий процес реабілітації.

За даними The Wall Street Journal, під час Першої світової війни 67 тисяч німців та 41 тисяча британців втратили кінцівки. Однак у той час ампутація була частодинною мірою для врятування життя після поранення.

На початку нинішньої війни основними причинами ампутацій стали поранення, отримані внаслідок артилерійських та ракетних обстрілів. Зараз же багато людей травмуються через вибухи на мінах, розташованих уздовж фронту. За словами доктора Костянтина Міліці, що працює в Запорізькій області, де відбуваються основні бої, між 40% та 80% пацієнтів, які потрапляють до лікарень з пораненнями, вимагають ампутації кінцівок.

До російської агресії минулого року в Україні щорічно виконувались декілька тисяч ампутацій, але зараз, за словами українських лікарів та спеціалізованих клінік, система охорони здоров'я перевантажена, і багато пацієнтів очікують на нові протези більше року.

За виконавчим директором мережі медичних реабілітаційних центрів Unbroken, Олександром Кобзаревим, лише в Львові минулого року було проведено понад 53 тисячі операцій. Виконавча директорка Superhumans, Ольга Руднєва, поділилася з американськими журналістами, що її фонд може приймати лише 50 пацієнтів на місяць. З її оцінок, кількість ампутацій зросла мінімум до 20 тисяч з минулого року.

Пацієнти повинні отримати нові протези не пізніше ніж через 90 днів після ампутації, щоб уникнути атрофії та інших ускладнень, пояснює Руднєва. Однак багато людей чекають вже понад рік. За її словами, особливо складно доглядати за дітьми з ампутаціями, оскільки їм доводиться змінювати декілька протезів до досягнення дорослого віку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: