На місцях трагічних подій встановлять пам'ятні стенди

На місцях, де у 2022-му році у Чернігові відбулися трагічні події війни, встановлюють пам'ятні стенди.

На місцях, де у 2022-му році у Чернігові відбулися трагічні події війни, встановлюють пам'ятні стенди.

У Чернігові почали встановлювати інформаційні стенди "Місце пам’яті" на місцях, де внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну загинули цивільні та військовослужбовці. Другого серпня їх розмістили на перших локаціях: по вул. Чорновола та Незалежності.

Інформаційні стенди уніфіковані. На них розміщена коротка інформація про трагічні події, які відбулися на цій локації під час активних бойових дій 2022-го року та про людей, які вналсідок них загинули. Також є QR-код із посиланням на платформу "Wirtual Ukraine", де у 3D-форматі зображені такі місця. Інформація про події підготовлена управлінням культури та туризму міської ради у співпраці з Інститутом національної пам’яті.

Проєкт "Маршрути пам’яті" започаткували у вересні 2022 року. Презентували його у межах "Дні Європейської спадщини". Детальніше про його реалізацію розповів начальник управління культури та туризму Олександр Шевчук.

 

 Тоді ми почали розробляти проєкти у напрямку Чернігів — місто Героїв, якими б могли зафіксувати всі ті події, які відбувалися у лютому-березні минулого року. Сьогодні почали реалізацію проєкту "Місце пам’яті". Загалом обрали 15 місць, де відбулись трагічні події. Поступово там з’являтимуться такі інформаційні дошки. Серед них: мікрорайон Бобровиця, ЗАЗ,просп. Левка Лук’яненка, де загинули люди у черзі за хлібом.

У перспективі ці пам’ятні знаки будуть маркерами для "Маршруту пам’яті", який у нас вже розроблений. Таке маркування багатофункціональне: інформаційне, візуальне, а також перший крок для того, щоб тут була певна меморіалізація, — розповів керівник управління культури та туризму.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: