В липні було 4 спроби проникнення на територію України російських ДРГ

На кордоні в межах Чернігівської та Сумської областей у липні військові зафіксували чотири спроби проникнення на територію України російських ДРГ.

На кордоні в межах Чернігівської та Сумської областей у липні військові зафіксували чотири спроби проникнення на територію України російських ДРГ.

Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у своєму Телеграм-каналі.

 

Протягом липня 2023 року в смузі відповідальності північного оперативно-стратегічного угруповання військ було виявлено та упереджено чотири спроби проникнення на територію України диверсійних розвідувальних груп противника.  
Події відбувалися на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областей.

Ці випадки було зафіксовано в темну пору доби, проте це не завадило прикордонникам на спостережних постах своєчасно помітити диверсантів і відкрити вогонь на ураження.  
У заходах протидії диверсійно-розвідувальним силам противника активну участь брали також підрозділи Сил територіальної оборони, Сил спеціальних операцій, мінометні розрахунки, протидиверсійні  резерви та спецпризначенці Центру спеціальних операцій «Альфа». 

Слід зазначити, що наразі на Північному напрямку тривають роботи з удосконалення системи відеоспостереження, мінування можливих шляхів перетину кордону керованими протипіхотними мінами, а також облаштування мінованих непрохідних лісових завалів. 
Слава Україні! 

Разом переможемо!

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: