Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ціни на пшеницю в світі зросли на 6,5% за ніч!

Ціни на пшеницю в світі зросли на 6,5% за ніч! фото

Світові ціни на пшеницю підскочили після нічної атаки РФ на порт Ізмаїла. - Про це повідомляє Reuters.

 

Ціни на пшеницю на Чиказькій біржі підскочили на 4% після атаки в середу і зросли ще приблизно на 2,5% пізніше вранці. Трейдери знову стурбовані ударом по глобальних поставках через витіснення з ринку України, одного з найбільших світових експортерів, – йдеться у матеріалі.

За даними "джерела в промисловості", вказується, що Ізмаїл став головною мішенню атаки російської федерації, а рівень завданих збитків у порту є "значним".

Відповідно до аналітиків, внаслідок розриву зернової угоди, обсяг експорту зерна з України за місяць знизився на 40% в порівнянні з червнем.

Атака росії на Ізмаїл свідчить про те, що кремль "збільшує застосування сили для відновлення морської експортної блокади України", - повідомляє Reuters.

Зазначається, що порт, який розташований поза межами річки від Румунії, був головним альтернативним маршрутом для експорту зерна з України після відновлення росією фактичної блокади чорноморських портів в середині липня.

Нагадаємо, що вночі 2 серпня російські війська влаштували атаку за допомогою ударних безпілотників на Одещину. Під удар потрапили об'єкти портової та промислової інфраструктури в районі Дунаю.

У Ізмаїлі пошкодження та руйнування відбулися в елеваторі, зернових ангарах, резервуарах одного з вантажних терміналів, виробничих, складських та адміністративних будівлях.

Також значних збитків зазнав триповерховий морський вокзал.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: