Завантаження ...
Новобудови Києва

Що відбувається українській в енергосистемі

Що відбувається українській в енергосистемі фото

Через постійні атаки на об'єкти критичної інфраструктури України російськими агресорами, окупацію Запорізької АЕС та наслідками військового вторгнення, в українській енергосистемі спостерігаються нагальні проблеми, що потребують невідкладного вирішення.

Повідомляє Урядовий портал, посилаючись на Міністерство енергетики України.

За наданою інформацією, тимчасово окупована ЗАЕС втратила живлення з лінії 750 кВт через пошкодження неподалік станції, на Полтавщині, через технологічні порушення була знеструмлена лікарня.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Вночі тимчасово окупована ЗАЕС втратила живлення з основної високовольтної лінії 750 кВ. Станцію було перепідключено на єдину доступну резервну лінію в 330 кВ. Орієнтовне місце пошкодження - неподалік від ЗАЕС. Після визначення стану лінії буде прийнято рішення щодо її подальшої роботи.
Також фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,20 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

ГЕНЕРАЦІЯ

На одній з ТЕС у прифронтовому регіоні включили в роботу енергоблок, який раніше було відключено через пошкодження, викликані бойовими діями. Він додав до енергосистеми 125 МВт потужності. У межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної. 

СИТУАЦІЯ У ПРИФРОНТОВИХ ОБЛАСТЯХ

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Зокрема, у Донецькій області через бойові дії знеструмлено 110 населених пунктів. У Запорізькій області знеструмлено 69 населених пунктів. Також без світла залишається частина споживачів у Дніпропетровській, Харківській, Сумський, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. 

СИТУАЦІЯ В РЕГІОНАХ

У Дніпропетровській області з технологічних причин виникло займання в мережі розподільних ліній. Пожежу було ліквідовано підрозділами ДСНС. У Полтавській області через технологічне відключення без світла залишилось 1,8 тисячі споживачів, зокрема була знеструмлена лікарня міста Лубни. 

НАСЛІДКИ НЕГОДИ

Внаслідок несприятливих погодних умов відключені 14 населених пунктів у Сумській та Чернігівській областях. За минулу добу у Сумській області підключили 12 населених пунктів, відновлювальні роботи тривають.

НАСЛІДКИ ПІДРИВУ ДАМБИ КАХОВСЬКОЇ ГЕС

У місті Херсон залишаються без світла 11,3 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання. 

ЕКСПОРТ/ІМПОРТ 

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 4 551,00 МВт*год. Експорт відсутній.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: