Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скільки українських дітей залишились без батьків

Скільки українських дітей залишились без батьків фото

Роз'яснення дали у Мінсоцполітики. В Україні суттєво спрощені норми надання та позбавлення статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування. Зараз в країні налічується близько 70 тисяч дітей, які залишилися без батьків.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю «Укрінформ» розповіла, скільки з них проживають в прийомних родинах та дитбудинках.

Жолнович зазначили, що дітей, які позбавлені батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, які вилучені від батьків, до 70 тисяч.

«Але переважна їх більшість перебуває під опікою родичів, тобто вони із сімейного кола не випадають. Із них десь 23% – у прийомних родинах чи в дитячих будинках сімейного типу», – повідомила вона.

За словами міністерки, близько 5,5 тисяч дітей, чиї батьки позбавлені прав, живуть в інтернатах.

«Багато хто з них, на жаль, має інвалідність, тому шукаємо для них прийомні родини, щоб забрати їх із цих інституцій», – сказала Жолнович.

Також вона підкреслила, що є ще 20 тисяч дітей, які також живуть в інтернатах, але мають батьків.

«І тут нам треба зробити системну оцінку, чому так відбувається. Хтось потрапляє сюди через бідність, хтось не має можливості здобувати освіту вдома через інвалідність чи особливі освітні потреби», – пояснила очільниця Мінсоцполітики.

Вона також зауважила, що необхідно разом з Міністерством освіти і науки розвинути мережу різних навчальних закладів ближче до родин або забезпечити довезення до них. Це потрібно для того, щоб кожна дитина з особливими освітніми потребами могла повертатися в родину.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: