Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ повідомила про підозру екслідеру комуністів Петру Симоненку: що відомо

СБУ повідомила про підозру екслідеру комуністів Петру Симоненку: що відомо фото

Служба безпеки України зібрала доказову базу на Петра Симоненка – колишнього народного депутата, керівника забороненої Комуністичної партії, який підтримав збройну агресію росії. Коли частина Київщини була тимчасово окупованою ЗС рф, скандальний політик утік до росії в супроводі спецназу рф.

Про те, що Симоненку заочно оголосили про підозру, пресслужба СБУ повідомила на офіційному сайті 11 серпня. У відомстві зазначили, що Симоненко, перебуваючи в Україні, після повномасштабного вторгнення Росії звернувся до вищого військово-політичного керівництва країни-агресора щодо його "евакуації" (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Щоб вивезти Симоненка та його родину із захопленого на той час селища Березівка Макарівського району, Кремль розпорядився відправити туди загін свого спецназу.

Екснардеп особисто зустрічав спецпризначенців РФ, коли вони приїхали в український населений пункт. Він "розквартирував" їх у власному будинку й забезпечив продовольством.

Потім з 4 до 8 березня 2022 року окупаційний спецпідрозділ здійснив "супровід" Симоненка та його близьких через ворожі блокпости на територію Білорусі.

Звідти він переїхав до Росії, де його призначили заступником голови "Центрального комітету міжнародного комуністичного об’єднання "Союз комуністичних партій – комуністичної партії радянського союзу".

Ця організація – повністю прокремлівська, підконтрольна російській компартії на чолі з її лідером, депутатом Держдуми РФ Геннадієм Зюгановим.

За вказівкою останнього Симоненко розпочав публічну кампанію на підтримку агресивної політики Москви.

Симоненко втік до росії. Джерело: Телеграм СБУ

Колишній депутат ВР допомагає росії. Джерело: Телеграм СБУ

Встановлено, що в жовтні 2022 року екснардеп взяв участь у так званій "22-й "Міжнародній зустрічі комуністичних і робітничих партій" у місті Гавана на Кубі.

Там він публічно виступив із закликами легітимізувати захоплення частини території України та діяльність терористичних організацій "Л/ДНР".

Симоненко на Кубі. Джерело: Телеграм СБУ

Крім того, 21 – 22 квітня 2023 року одіозний політик взяв участь у з’їзді "антифашистського форуму", який відбувся у Мінську (РБ).

На цьому заході Симоненко підтримав продовження агресивної війни проти України й виправдовував кремлівські наративи щодо застосування ЗС РФ тактичної ядерної зброї.

Злочини Симоненка стали предметом кримінального розслідування в Україні. Джерело: Телеграм СБУ

Підозру колишньому українському політику повідомлено за двома статтями Кримінального кодексу:

– ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації);

 ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії РФ проти України як внутрішнього громадянського конфлікту з використанням засобів масової інформації).

Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: