Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Слідство встановило ціль ракетного удару росіян по Чернігову, - Офіс генпрокурора

Слідство встановило ціль ракетного удару росіян по Чернігову, - Офіс генпрокурора  фото

Росія запрограмувала "Іскандер" на максимальне ураження людей.

Слідством встановлено, що ракета "Іскандер", яку Росія скерувала на Чернігів 19 серпня, вибухнула в повітрі, щоб  завдати максимального ураження по цивільним на відкритій місцевості. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов.

За його словами, основна сила вибуху була спрямована саме на людей.

«Росія використала «Іскандер-М». І є кілька налаштувань цієї ракети. Ракета була налаштована таким чином, що вона підірвалася в повітрі. Такий вид налаштувань робиться для того, щоб збільшити максимальне ураження живої сили на відкритій місцевості. Драмтеатр, безумовно, також отримав пошкодження, але є припущення, що основна сила вибуху була спрямована на оточуючих людей», – повідомив Бєлоусов.

Наразі триває встановлення осіб з числа командного складу ЗС РФ, які віддали наказ про здійснення цього удару та конкретної військової частини, яка безпосередньо запускала ракету.

Зазначимо, кількість поранених внаслідок ракетного удару зросла до 156 осіб. Люди продовжують звертатись до медичних закладів. Шість людей та одна дитина перебувають у важкому стані. Усього госпіталізовано 41 особу.

Цей ракетний удар по мирному населенню засудили в ООН. Посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк та держсекретар США Ентоні Блінкен відреагували на ракетний удар Росії по центру Чернігова.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: