Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Найкращі новини до Дня Незалежності від Зеленського

Найкращі новини до Дня Незалежності від Зеленського фото

У четвер, 24 серпня, президент України Володимир Зеленський провів переговори із прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гара Стере. Норвегія дієво підтримує нашу авіаційну коаліцію та підготувала відповідні рішення.

За словами глави держави, це найкращі новини до Дня Незалежності. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Провели дуже плідні переговори. Спочатку тет-а-тет, потім у розширеному форматі з делегаціями України та Норвегії. Норвегія дієво підтримує нашу авіаційну коаліцію та підготувала відповідні рішення. Найкращі новини до Дня Незалежності! Є й новий оборонний пакет – це посилення ППО та інше дуже важливе обладнання", – зазначив Зеленський.

За його словами, сторони також обговорили й інші спільні кроки в оборонній взаємодії. Зі свого боку Норвегія активно долучилась і до глобальних зусиль для реалізації Формули миру.

"Вже відбулися зустрічі радників лідерів держав у Копенгагені та Джидді. Будемо вітати один із раундів переговорів в Осло. Вдячний Норвегії також за підтримку в підготовці Глобального саміту миру", – резюмував він.

Норвегія передасть Україні винищувачі F-16. Так, Королівство стане третьою країною НАТО після Нідерландів та Данії, яка надасть Києву бойові літаки.

Раніше міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам заявив, що його відомство підтримає підготовку та навчання українських пілотів і персоналу на винищувачах F-16. Він закликав до того, щоб парламент країни погодив цю ініціативу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: