Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Якою українці бачать перемогу в війні з російськими окупантами і в які терміни: результати соцопитування

Якою українці бачать перемогу в війні з російськими окупантами і в які терміни: результати соцопитування фото

Понад півтора року українці борються з російськими окупантами, відстоюючи свій суверенітет та незалежність. Незважаючи на величезну кількість труднощів і бід, які принесла війна, абсолютна більшість громадян нашої країни не готова йти на жодні поступки агресору.

Українці вірять, що держава переможе над агресором і поверне всі тимчасово окуповані території. Про це свідчить соціологічний моніторинг "Українське суспільство" заступника директора Інституту соціології НАН України Сергій Дембіцького.

Результати соцопитування показали, що останнім часом зростає кількість респондентів, які орієнтуються на тривалу війну з агресором. Автор дослідження зазначає, що таку готовність громадян України цілком можна порівняти з домінуючими уявленнями про бажані особливості перемоги.

У грудні 2022 року більшість українців були впевнені, що війна триватиме півроку-рік. Однак зараз настрої громадян змінилися. У червні 2023 року українці впевнені, що війни з Росією триватиме ще більше року. При цьому близько 10% вірять, що війна може закінчитися вже за кілька місяців.

Якою українці бачать перемогу в війні з Росією і в які терміни: результати соцопитування

У той же час, понад 80% опитаних вважають, що перемогою України стане повернення всіх територій держави в кордонах 1991 року. Примітно, що решта варіантів, які передбачають різні територіальні компроміси та поступки ворогові, не набирають навіть 5%.

Якою українці бачать перемогу в війні з Росією і в які терміни: результати соцопитування

Раніше повідомлялося, що абсолютна більшість українців не готова піти на поступки країні-агресору Росії для припинення війни. На територіальні "компроміси" готові піти 4,7% громадян.

Як повідомлялося раніше:

– У липні 2023 року було проведено опитування, яке показало, що вступ України до НАТО підтримують 89% громадян країни.

– Тим часом соцдослідження, проведене у 24 країнах, свідчить: приблизно 82% учасників висловили недовіру чи повну відсутність впевненості у правильності дій диктатора РФ Володимира Путіна щодо світових подій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: