Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Експерти розкрили черговий російський фейк

Експерти розкрили черговий російський фейк фото

Російські пропагандистські ЗМІ змонтували та поширили провокативні кадри, де нібито Папа Римський дає настанови молоді та підтримує імперські амбіції РФ.

Про це інформує disinfo.detector.media.

Так, на відео Папа Римський на десятій Всеросійської зустрічі католицької молоді у Санкт-Петербурзі закликав молодь "ніколи не відмовлятись від імперської спадщини", назвавши їх "нащадками великої Росії Петра І та Катерини ІІ".

"Ніколи не забувайте про спадщину. Ви спадкоємці великої Росії: великої Росії святих, правителей, великої Росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії - великої, просвітленої, (країни) великої культури і великої людяності. Ніколи не відмовляйтесь від цієї спадщини, ви спадкоємці великої Матінки Росії, йдіть вперед із цим. І дякую вам. Дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами", - йдеться в одній із цитат.

Як пише видання, виходить так, нібито католицька церква у такий спосіб підтримала імперські амбіції Росії. Відеокадри поширили й українські медіа, однак це - маніпуляція.

Там чути італійську, а переклад росіяни зробили з грубими неточностями. Російські пропагандисти не вперше спотворюють переклади промов.

"Я бажаю вам, молоді росіяни, покликання бути ремісниками миру посеред безлічі конфліктів і поляризацій, які з усіх сторін охоплюють наш світ. Я запрошую вас бути тими, хто сіє насіння примирення, малих зерняток, які у цю воєнну зиму не проростуть у мерзлій землі, але одного разу розквітнуть весною", - така цитата міститься в офіційному перекладі.

У пресслужбі Святого Престолу наголосили, що Папа Римський не хотів "звеличувати імперіалістичну логіку і правителів, які згадуються для позначення певних історичних періодів". Тоді як росіяни інтерпретували текст заяви вигідно для себе, додали фахівці.

Нагадаємо, раніше Папа Римський заявляв, що Ватикан веде секретну миротворчу місію для закінчення "конфлікту України та РФ".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: