Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Міжнародних рейсів буде більше

Міжнародних рейсів буде більше фото

Польська та українська залізниці домовились про спільну роботу з розвитку пасажирських та вантажних залізничних перевезень між країнами задля збільшення експортно-імпортного потенціалу. Це перша з 1994 року угода такого рівня між залізницями двох країн.

Про це повідомили у пресслужбі Укрзалізниці. Відповідну угоду між польським оператором "Polskie Koleje Państwowe Spółka Akcyjna" (PKP S.A.) та українською Укрзалізницею підписали 28 серпня 2023 року.

"Робимо черговий важливий крок до зміцнення партнерства й розвитку залізничних перевезень між Україною та Польщею. Разом ми продовжимо розвивати прикордонну інфраструктуру та збільшувати пасажиро- й вантажообіг між нашими країнами, що у підсумку матиме позитивний ефект для наших залізниць та національних економік України та Польщі", — наголосив очільник Укрзалізниці Євген Лященко.

Україна і Польща домовилися, що перезавантажувати вантажі у вагони або переставляти вагони для іншої ширини колії зможе не лише приймаючий перевізник на прикордонній станції своєї країни, але й країна, що здає вантаж, на власній прикордонній станції.

Польська й українська залізниці обслуговуватимуть потяги локомотивною тягою між прикордонними станціями 50 на 50.

Нагадаємо, що минулого тижня Верховна Рада України ухвалила закон, що спрощує контрольні процедури при вантажних залізничних перевезеннях між Україною і Молдовою та дозволить скоротити час руху вантажних поїздів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: