Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Відкрився руху транспорту через один з найбільших мостів на Чернігівщині

 Відкрився  руху транспорту через один з найбільших мостів на Чернігівщині  фото

400-метрова переправа - через річку Сейм поблизу Батурина важлива для транспортного сполучення Чернігівської, Сумської та Київської областей, та для аграрних підприємств, які працюють в регіоні.

Повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області.

На початку повномасштабного вторгнення російських військ міст було зруйновано. Щоб відновити сполучення, після деокупації влітку 2022 року спільно з Держспецтрансслужбою тут встановили тимчасову переправу. Проте, навесні 2023 виникли логістичні труднощі – річка Сейм під час весняної повені повністю затопила тимчасову переправу. І мешканці східних громад Чернігівщини змушені були обʼїжджати велике коло через Сумську область.

Паралельно почали роботи з відбудови зруйнованого мосту. Роботи тривали майже рік.

Будівельники розібрали завали підірваного мосту, влаштували опори, змонтували балки прогонової будови, монолітні плити, нанесли шар гідроізоляції, та влаштували два шари асфальтобетонного покриття верхній – з ЩМА.

Задля безпеки руху встановлено новий тип мостового металевого огородження та освітлено міст.

Агентством відновлення у Чернігівській області вже відбудувано 5 мостів, ще 2 металеві модульні мости встановлено за сприяння французької гуманітарної місії. На пʼяти обʼєктах роботи завершимо у 2023 році, на трьох – у 2024-му.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: