Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ракетна атака по Києву: через уламки російських ракетсталася пожежа в області

Ракетна атака по Києву: через уламки російських ракетсталася пожежа в області фото

У ніч на 6 вересня російські війська знову намагалися завдати ракетного удару по Київщині. Повітряна тривога почалася о 04:44 ранку та тривала майже 2 години.

Повідомив міністр внутрішні справ Ігор Клименко.

«Чергова неспокійна ніч для українців. Ворог комбіновано атакував Одещину та Київщину. На Київщині в результаті падіння уламків ракет були зафіксовані пожежі у Фастівському та Бучанському районах», – написав він у телеграмі.

Цього разу росіяни вдалися до комбінованої атаки. З району Саратовської області літаки стратегічної авіації Ту-95МС випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Одночасно в бік Києва полетіли ракети іншого типу, ймовірно, балістичного, зазначив начальник КМВА Сергій Попко. 

За словами очільника Київської ОВА Руслана Кравченка, на території області працювала ППО. Влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано, постраждалих немає.  

Проте внаслідок падіння уламків у низці населених пунктів виникли пожежі травʼяного настилу, які вже ліквідували. Також падіння уламків зафіксували поблизу залізничної колії. Рух транспорту не зупинятимуть, адже загроза відсутня.

"В одній із громад виникла пожежа біля торгового закладу. Повністю знищені вантажівка та екскаватор, частково пошкоджено приміщення торгового закладу. Пожежу ліквідовано. Уламками в одній із громад пошкоджено фасади споруд, приватні автівки, вікна в багатоповерхівці, медичному закладі та відділі поліції.", — розповів Кравченко.

 

Наш Киев

Фото: ДСНС

Наш Киев

Фото: ДСНС

Наш Киев

Фото: ДСНС

Силам протиповітряної оборони вдалося знищили всі ворожі цілі, що прямували до Києва, підсумував Кравченко. 

Нагадаємо, попередню атаку на Київ росіяни здійснили в ніч на 30 серпня. Тоді від падіння уламків загинули дві людини та троє осіб постраждали. 

Крім того, вночі 6 вересня московитські війська протягом майже трьох годин атакували Ізмаїльський район Одещини ударними безпілотниками, загинула людина, повідомила місцева влада.

20 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення Московія застосувала проти України понад шість тисяч ракет і три тисячі дронів, більшість із них – по цивільних об’єктах.

Москва, попри докази і свідчення, продовжує заперечувати свої атаки по цивільних в Україні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: