Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До 5 років в'язниці за лайки в «Одноклассниках» засудили пенсіонерку на Чернігівщині

До 5 років в'язниці за лайки в «Одноклассниках» засудили пенсіонерку на Чернігівщині фото

На Чернігівщині жінку засудили до 5 років тюрми за глорифікацію збройної агресії. Вона користувалася російською соцмережею «Одноклассники» і лайкала там пости про бойовиків «ДНР», в яких прославляли окупантів.

Такий вирок  5 вересня виніс Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області, повідомляє «Судовий репортер».

Жінка вдома користувалася забороненою в Україні соцмережею «Одноклассники» і вподобувала дописи, які автоматично відображалися на її сторінці у стрічці новин її 178 друзів.

Таким чином обвинувачувана поширила три публікації. Їх зміст у публічному тексті вироку не цитується. Один раз це було вподобання допису зі сторінки якоїсь групи, іншим разом відеоматеріалу зі сторінки «Комсомольская правда», в якому виражалась прихильність до бойовиків «ДНР». За третім разом жінка підтримала лайком текстово-графічний матеріал, в якому прославляли окупантів.

В судовому засіданні жінка вину визнала повністю та детально розповіла про обставини скоєного, просила суворо її не карати. Також зазначила, що діяла під впливом політичних шоу і не одразу зрозуміла, що це злочин. Зараз нібито перебуває на боці України.

Обвинувачена раніше не судима і є особою похилого віку, але скільки їй років у рішенні не уточнюється.

З огляду на обставини справи суд призначив покарання ближче до мінімальної межі санкції у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Фото з доступних джерел

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: