Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

УВАГА! На Чернігівщині активізувалися шахраї!

УВАГА! На Чернігівщині активізувалися шахраї! фото

Активізувалися шахраї за схемою «Ваш родич у полоні»

В умовах воєнного стану, злочинці намагаються скористатися ситуацією в країні та збагатитися на стражданнях людей. Вони використовують маніпуляції почуттями та емоціями родичів і близьких військових, щоб переконати їх у тому, що за певну винагороду можуть допомогти звільнити їхних родичів з полону. Зазвичай, зловмисники вимагають переказати кошти на їхні банківські рахунки. Поліція Чернігівської області попереджає про цей вид шахрайства.

Шахраї можуть зателефонувати батькам або іншим родичам зниклих і повідомити, що їхні родичі перебувають у полоні, а для їхнього звільнення потрібно сплатити викуп.

Поліцейські надають наступні поради, які допоможуть у вирішенні такої ситуації:

  1. Не панікуйте та не піддавайтеся емоціям. Спершу спробуйте самостійно зв'язатися з вашим родичем.
  2. У разі відсутності зв'язку з родичем, зверніться до найближчої військової адміністрації чи поліції, щоб повідомити про ситуацію та отримати необхідну допомогу.

Важливо пам'ятати, що представники державних органів влади чи Збройних Сил України не займаються питаннями звільнення з полону через викуп, і вони не організовують збір коштів від членів сімей полонених або їхніх близьких осіб.

Поліцейські закликають громадян бути обережними та пильними у спілкуванні з незнайомцями. Не поспішайте виконувати їхні умови та прохання. У разі сумніву та підозрілих дзвінків, одразу телефонуйте своїм родичам або на спецлінію «102» для отримання додаткової інформації і підтримки. Безпека завжди на першому місці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: