Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Землетрус у Марокко: близько 300 загиблих

Землетрус у Марокко: близько 300 загиблих фото

Приблизно 300 людей втратили життя після сильного землетрусу з магнітудою 6,8, який стався в Марокко в п'ятницю вечором.

За попередніми відомостями, наслідком цього землетрусу загинули 296 осіб у провінціях і муніципалітетах Аль-Хауз, Марракеш, Уарзазат, Азілаль, Чічауа і Тарудант, як зазначається в офіційному заяві Міністерства внутрішніх справ Марокко.

Ще 153 людини зазнали поранень унаслідок цього природного лиха.

Землетрус стався приблизно за 44 милі (71 кілометр) на південний захід від туристичного центру Марракеша на глибині 18,5 кілометрів о 23:11 за місцевим часом (або 22:11 за Гринвічем), як повідомила Геологічна служба США.

Міністерство внутрішніх справ повідомило, що влада активізувала всі необхідні ресурси для надання допомоги районам, постраждалим від цього землетрусу.

За наявною інформацією, лікарні Марракеша зазнали "масового надходження" поранених пацієнтів.

Регіональний центр з переливання крові у Марракеші закликав місцевих мешканців прийти та здавати кров для поранених постраждалих.

Відчутний вплив землетрусу також було зафіксовано в прибережних містах, таких як Рабат, Касабланка та Ес-Сувейра.

 

За даними американського урядового агентства, реагування на подібні події з таким рівнем тривоги може вимагати координації на регіональному або національному рівні.

Геологічна служба США зауважила, що населення цього регіону проживає у будівлях, які є особливо вразливими до землетрусів.

Місцеві ЗМІ повідомили, що цей землетрус був найсильнішим, який коли-небудь стався в Марокко на сьогоднішній день.

Також слід відзначити, що землетрус відчувався в сусідньому Алжирі, але, за повідомленнями алжирської цивільної оборони, він не призвів до руйнувань чи втрат людських життів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: