Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Побизу Чернігівщини білоруси хочуть побудувати навчальну військову базу: що відомо

Побизу Чернігівщини білоруси хочуть побудувати навчальну військову базу: що відомо фото

Неподалік селища Калініно, в Гомельському районі, планується будівництво майданчика навчально-матеріальної бази. Про це повідомляє білоруське видання «Флагшток» з посиланням на білоруські державні закупівлі.

Про це повідомляє білоруське видання «Флагшток», з посиланням на білоруські державні закупівлі.

Опубліковані документи не містять вартості будівництва та деталей щодо відомчої належності об’єкта. Є лише вказівка на будівельний клас складності — К-5 (це найпростіший клас будівництва) і назва проєктної організації.

Роботи з моніторингу цін на будівництво цього об’єкта необхідно проводити з 05 жовтня по 04 грудня 2023 року.

У відкритих джерелах поняття «навчально-матеріальна база» зазвичай пов’язане з об’єктами збройних сил або МНС.

 

Як виявилося, у Гомельському райвиконкомі не знають про майбутнє будівництво. Карта земельного кадастру Білорусі не містить ділянок для будівництва бази в районі села Калініно.

Про характер будівництва підказав інший тендер. У сусідній Брестській області в серпні завершилася закупівля послуги «Будівництво майданчика навчально-матеріальної бази поблизу н. п. Саки Жабінковського району». Там на будівництво бази планують виділити досить серйозну суму — 2 275 129 BYN (близько 700 000 $).

Як раніше вказувала моніторингова група Беларускі Гаюн, у селищі Саки в червні 2023 року було зведено другу відому ділянку ліній оборонних споруд, що являють собою ланцюг окопів і бліндажів.

Можна припустити, що під Гомелем біля села Калініно збройні сили відпрацьовуватимуть оборону і штурми умовного укріпрайону.

Відомо, що 2023 року біля селища Калініно з’явилися лінії протитанкових укріплень. Двокілометрову ділянку оборонних споруд було зведено за 20 кілометрів від кордону з Україною на Чернігівському шосе. Оборонна лінія була зведена до показових навчань за участю міністра оборони Хреніна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: