Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Винагорода за чернігівський човен-довбанку!

Винагорода за чернігівський човен-довбанку! фото

Відомий історик та блогер Олександр Алфьоров оголосив нагороду за знаходку частини човна-однодеревки, яку невідомі вкрали під Черніговом.

Нагадаємо, що човен-довбанку було виявлено недалеко від Чернігова в серпні. За словами істориків, ця знахідка може бути унікальною не лише для нашого регіону, а й для всієї України. Однак частина човна перебувала під 5-метровим шаром землі, тому вирішено було відкласти його видобуток на цей рік.

Але на днях з'явилася інформація про те, що невідомі особи відрубали видиму частину човна, тим самим завдаючи шкоди цінному артефакту.


 

- Археологи та історики дослідили видиму частину. Потім дубовий човен-довбанку законсервували – засипали піском. І от тепер повідомлення, що цієї носової частини вже нема – її вкрали, - згадує історію цього питанняОлександр Алфьоров. -  Я заплачу 20 000 гривень тому, хто скаже у кого цей човен. Анонімність гарантую. Друзі, давайте разом пошукаємо цю пам’ятку історії, повернемо її для подальшого дослідження та покараємо злочинців. 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: