Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Цинічна практика: окупанти намагаються сховати свої кораблі біля Криму

Цинічна практика: окупанти намагаються сховати свої кораблі біля Криму фото
Російські загарбники з метою збереження своїх військових кораблів створили буферну зону в районі Керченської протоки. Там ворог сховав свої військові кораблі серед цивільних суден, аби вберегти їх від атак українських дронів та ракет.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини". Вона зазначила, що окупанти у морі так само цинічно прикриваються цивільними суднами, як на суходолі ховаються за цивільним населенням.

"Той самий оглядовий райончик, який вони утворили неподалік Керченської протоки нібито для огляду цивільних суден, є фактично буферною зоною, де вони накопичують цивільні судна, щоб мати таке загородження. Як вони завжди користуються цивільним населенням, так і цивільним судноплавство", – розповіла речниця.

Гуменюк зазначила, що загарбники вже передислокували великі десантні кораблі до Новоросійська. Також туди прямують катери Чорноморського флоту Росії та російської прикордонної служби.

Вона зауважила, окупанти наразі розуміють, що кримські бухти, зокрема в Севастополі, вже не такі безпечні. 

Цинічна практика: Гуменюк розповіла, як окупанти намагаються сховати свої кораблі біля Криму

Нагадаємо, що повітряні сили України опівдні в п'ятницю, 22 вересня, атакували штаб Чорноморського флоту РФ. Удар було завдано британськими ракетами Storm Shadow. У мережі вже опублікували наслідки чергової "бавовни". Зазначається, що уламки після ракетного удару по штабу Чорноморського флоту розкидані на сотні метрів.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 14 вересня військова контррозвідка СБУ та ВМС України провели унікальну спецоперацію в районі Євпаторії. Було знищено російський комплекс ППО "Тріумф" вартістю 1,2 мільярда доларів США. По цілі, за непідтвердженими даними, ефективно відпрацювали безпілотники та ракети "Нептун".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: