Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ЗАЕС повинна негайно повернутися під контроль України

ЗАЕС повинна негайно повернутися під контроль України фото

Генеральна конференція МАГАТЕ затвердила резолюцію, яка закликає до негайного повернення Запорізької АЕС під повний контроль України, повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

За даними Міністерства енергетики, на 67-й сесії генеральної конференції МАГАТЕ, була підтримана резолюція щодо ядерної безпеки в Україні, яку запропонували Канада, Фінляндія і Коста-Ріка, і її підтримали 69 країн.

"Серед іншого, вона (резолюція - ІФ-У) закликає російську федерацію до негайного виведення всього військового та іншого неуповноваженого персоналу із ЗАЕС та повернення станції під повний контроль компетентних органів України відповідно до існуючої ліцензії, виданої Державною інспекцією ядерного регулювання України (ДІЯРУ), забезпечення безпечного та захищеного функціонування станції, для того щоб агентство здійснювало ефективне та дієве впровадження гарантій безпеки", - наголошується в повідомленні.

Міністр енергетики України Герман Галущенко висловив подяку генеральному директору МАГАТЕ Рафаелю Гроссі за його зусилля в розв'язанні ситуації навколо окупованої ЗАЕС.

"Ми вдячні нашим партнерам, кожній країні за голос на підтримку дотримання гарантій забезпечення ядерної та радіаційної безпеки. Прийняття України до Ради керуючих МАГАТЕ, а також ухвалення резолюції, яка закликає до повернення нашої ЗАЕС під контроль України, - доказ того, що цивілізований світ - з нами", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: