Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У кого не відключатимуть світло у разі блекаутів?

У кого не відключатимуть світло у разі блекаутів?  фото

В Україні можуть запровадити заборону вимикання світла для шести категорій громадян, які вважаються вразливими споживачами, в разі виникнення графіків і блекаутів. Ця ініціатива передбачає, що вказані громадяни не будуть позбавлятися електропостачання.

Серед цих категорій вразливих споживачів включаються:

  • Одержувачі житлових субсидій.

  • Особи з інвалідністю I та II групи, включаючи тих, хто доглядає за дитиною з інвалідністю або за особою з інвалідністю з дитинства, і які не отримують житлові субсидії.

  • Особи, які утримують дитячі будинки сімейного типу і не отримують житлові субсидії.

  • Багатодітні та малозабезпечені сім'ї, які не отримують житлові субсидії.

  • Прийомні сім'ї, які мають під опікою трьох і більше дітей і не отримують житлові субсидії.

  • Побутові споживачі електроенергії, які проживають в місцях, де залежність від безперервного функціонування медичного обладнання, живленого електромережами, підтверджується відомостями та/або документами, і які не отримують житлові субсидії.


Міністерство енергетики створить спеціальну базу даних для вразливих споживачів, в яку буде включати основну інформацію, щоб забезпечити їхню безпеку та захист. Громадяни, які входять до вказаних категорій, можуть подати заяву для внесення їх до цієї бази.

Нині графіки відключень електропостачання не діють, але існує можливість їх введення у випадку, якщо це буде необхідно. Також варто відзначити, що багато об'єктів критичної інфраструктури обладнані автономними джерелами живлення, що підвищує їхню стійкість та надійність в умовах можливих проблем з електропостачанням.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: