Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Без строків давності

Без строків давності фото

В Чернігівському районному суді триває розгляд "справи села Ягідне", яка є наймасовішим процесом стосовно звірств, скоєних росіянами під час окупації області. У цьому судовому процесі обвинувачені 15 військових з російської федерації, і свідчать проти них місцеві мешканці, які на протязі 27 діб були утримані в невеликому підвалі місцевої школи.

Історія села Ягідне стала відомою минулого весня, коли Збройні Сили України почали визволяти Чернігівщину від російської окупації. Тоді вибухнув скандал із звірствами, які потерпіли всі місцеві мешканці. Протягом майже місяця дорослі та діти перебували у підвальних приміщеннях школи без достатнього харчування та води, не мали можливості виходити на свіже повітря та здійснювати природні потреби без свідків, отримувати медичну допомогу та ховати тих, хто не витримав перебування в закритому приміщенні.

Вироки, винесені в цьому судовому процесі, будуть виконуватися незалежно від часу — хоч через два роки, хоч через 50. 

Події, що відбулися в селі Ягідне, залишають невиліковні рани у серцях людей, і навіть з плином часу, вони з жахом згадують події березня минулого року. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: