Україна отримає більше систем ППО

Президент Володимир Зеленський обговорив із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом тему важливих питань оборони і висловив впевненість, що членство України в Альянсі стане реальністю в найближчому майбутньому.

"Сьогодні ми обговорили з паном Генеральним секретарем усі ключові оборонні питання, які потребують уваги: реальну ситуацію на полі бою та потреби українських воїнів. Упевнений, ми можемо й надалі тиснути на агресора так, щоб Росія лише відступала і втрачала. І це правильна тактика", – наголосив Президент.

Глава української держави висловив подяку міжнародним партнерам за їхню підтримку та підкреслив, що результати співпраці з НАТО є явними і відчутними. Важливими досягненнями стали створення та успішна діяльність різних коаліцій, таких як "танкова" та "авіаційна", які зміцнюють обороноздатність України.

Президент Зеленський зауважив, що співпраця з НАТО охоплює різні сфери, включаючи розвідку і кіберзахист. Україна ефективно використовує та вдосконалює тактику використання зброї Альянсу, і взаємодіють інституції.
 
Він підкреслив, що об'єктивна реальність демонструє, що членство України в Альянсі є природнім і сприятиме як Україні, так і НАТО.

«Сама реальність є доказом, що членство України в Альянсі буде абсолютно природним і таким, що посилює і Україну, і НАТО», - наголосив Президент.

Під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО, Президент обговорив ключові питання у галузі оборони, які вимагають уваги, а також поточну ситуацію на полі бою і потреби українських військових.

Як раніше повідомлялося, на Вільнюському саміті глави держав та урядів країн НАТО визначили політичні та практичні умови для вступу України в Альянс, включаючи продовження реформ для відповідності стандартам НАТО та завершення війни.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: