Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Україна готова до ПІДВИЩЕННЯ тарифів на газ і світло

Україна готова до ПІДВИЩЕННЯ тарифів на газ і світло фото

 Попередньо в уряді було заявлено, що протягом опалювального сезону тарифи на природний газ та електроенергію залишатимуться незмінними.
 
Однак Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович оголосила про готовність Міністерства соціальної політики розглянути рекомендації Сполучених Штатів з питань підвищення тарифів на газ та електроенергію. 

У ході телемарафону "Єдині новини" вона пояснила, що під "лібералізацією тарифів на газ та електроенергію" розуміється можливість збільшувати тарифи, одночасно забезпечуючи компенсацію росту вартості через систему субсидій. Ця ініціатива спрямована на забезпечення можливості оплати за газ та електроенергію для громадян, які не в змозі витратити кошти на оплату збільшених тарифів. 

Важливо відзначити, що уряд раніше наголошував на збереженні незмінних тарифів на газ та електроенергію принаймні до завершення опалювального сезону.

"Ми до цього готові. Ми вже розробили цифровий режим. Це дозволить нам в автоматичному режимі тим, хто має право на субсидію, повідомити про це проактивно. У бюджеті на 2024 рік передбачили 50 млрд грн на субсидії", - зазначила Жолнович.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: