Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Тепло покидає Чернігівщину. Прогноз на жовтень

Тепло покидає Чернігівщину. Прогноз на жовтень фото

Погода в Україні у жовтні може бути змінливою, оскільки осінь наступає з усіма своїми особливостями. Дні стають значно коротшими, і сонце, яке раніше гірше припікало, тепер дарує нам менше світла через хмари. Наразі, не дивлячись на це, погода ще тримається теплою та сухою, але з будь-яким повідомленням від синоптиків, температура може стрімко знизитися, а із нею прийдуть дощі.

За довгостроковим прогнозом Укргідрометцентру, середня місячна температура у жовтні передбачається в діапазоні 7-13 градусів тепла.

Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко зазначив, що погода в жовтні стала теплішою порівняно з попередніми роками. Дата включення опалення у будинках також змістилася на тиждень вперед, і тепер це зазвичай відбувається у третій декаді місяця.

У першій половині жовтня очікується тепла та суха погода, заморозків і снігу не передбачається. Проте з середини місяця можна очікувати зниження температури і дощів. Найбільше опадів очікується після 15 жовтня, а в деяких регіонах можливий снігопад, зокрема в Київській та Житомирській областях.

Після майже двох тижнів стабільної, теплої та малохмарної погоди з денними температурами в межах +20-24 градусів, північні регіони України, такі як Волинь, Рівненщина, Житомирщина, а також Чернігівська, Київська і Сумська області, готуються до приходу циклону, який очікується 13-14 жовтня. Внаслідок цього циклону температура впаде швидко і вдень складе лише +2-4 градуси, а вночі опуститься нижче нуля. Чернігівщина теж очікує холодну температуру, хоча без снігопаду, лише з дощем та мокрим снігом.

На жаль, ця зміна погоди може призвести до складнощів на дорогах і вимагає більш обережного водіння. Синоптики також наголошують на тому, що погода стане стабільнішою та теплішою після 25 жовтня, і тільки деякі області західної України отримають короткий відрив літа у вигляді сонця та тепла в останній декаді місяця.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: