Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Викрито одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни

Викрито одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни фото

Служба безпеки провела у Миколаївської області масштабну спецоперацію, внаслідок якої була нейтралізована одна з російських агентурних мереж. Ця агентурна група, складена із 13 місцевих мешканців, функціонувала на користь федеральної служби безпеки росії (ФСБ).

Діяльність зловмисників полягала в зборі і передачі розвідданої інформації про розташування та рухи Збройних Сил України в південному регіоні. Також вони координували повітряні атаки російських збройних формувань на цілі в обласному центрі, завдаючи збитків житловим та соціальним об'єктам.

"Саме за їхнім наведенням російські окупанти вдарили із зенітно-ракетного комплексу С-300 по багатоповерховому будинку у Миколаєві восени 2022 року. Тоді внаслідок ворожого обстрілу загинуло 7 мирних жителів, у тому числі неповнолітня дитина." - СБУ

Слідство встановило, що координати українських об'єктів передавалися до ФСБ через "зв'язкового", яким виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв, відомий під псевдонімом "Лохматий". Він працює як "позаштатний кореспондент" московського інформагентства "РИА-Новости" і зараз переховується в тимчасово окупованому Донецьку.

В червні цього року СБУ розкрила його діяльність та повідомила про підозру в державній зраді та порушенні законів та звичаїв війни. Під час розслідування виявилося, що за його наведенням була створена агентура на Миколаївщині.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили дев’ятьом затриманим про підозру за ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Наразі фігуранти перебувають під вартою. Стосовно них тривають розслідування."

Учасники цієї агентури були виявлені, затримані та притягнуті до відповідальності. Деякі з них вже отримали вироки від 8 до 15 років позбавлення волі. Самому Лебедєву інкримінують статті 28 і 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена у складі організованої групи в умовах воєнного стану).

З огляду на те, що Лебедєв переховується на окупованій території, тривають заходи для його притягнення до відповідальності. Спецоперацію було проведено за участю Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро в Миколаївській області.

Викрито одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни фото №1
Викрито одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни фото №2
Викрито одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни фото №3
Викрито одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни фото №4
Викрито одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни фото №5
Викрито одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни фото №6
Викрито одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни фото №7
Викрито одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни фото №8


Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: