Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вперше в історії США

Вперше в історії США фото

Палата представників Сполучених Штатів прийняла рішення про відставку спікера Кевіна Маккарті, з чим погодилося 216 членів палати, тоді як 210 голосували проти цього рішення. Це історичний момент, оскільки вперше в історії країни члени Палати представників проголосували за відставку спікера.

Відставку Маккарті запропонував республіканець Метт Гетц з Флориди, який звинувачував спікера в укладанні секретної угоди з президентом Байденом стосовно підтримки України. Ця угода мала бути затверджена після голосування за тимчасовий бюджет на 45 днів.

Кевін Маккарті обіймав посаду спікера нижньої палати Конгресу США з січня 2023 року. Це рішення свідчить про загострення внутрішньопартійних конфліктів серед республіканців, незважаючи на його зусилля щодо прийняття тимчасового бюджетного законопроекту та уникнення шатдауну.

Чому це важливо для України

Подальше надання військової та іншої допомоги Україні потребує результативного голосування в Конгресі. В разі, якщо Палата представників стане фактично паралізованою через відсутність спікера, прийняти таке рішення може виявитися неможливим.

Тим часом в Білому домі наголошували, що події в Конгресі Сполучених Штатів не повинні вплинути на надання допомоги Україні. "Ми знаємо, що переважна більшість членів Конгресу підтримують надання додаткової допомоги Україні", - відзначав представник адміністрації президента США Джон Кірбі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: