Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ізраїль зазнав масованої ракетної атаки

Ізраїль зазнав масованої ракетної атаки фото

Уранці бойовики організації ХАМАС здійснили масований ракетний обстріл території Ізраїлю. На даний момент відомо, що у ізраїльських містах виникли пожежі, і була зафіксована одна людина, яка стала жертвою цих атак.

За інформацією світових ЗМІ, над численними містами Ізраїлю піднялися стовпи диму. Сирени тривоги лунали по всій південній і центральній частині країни, а в містах Тель-Авів, Ашкелон, Явне і Кфар-Авів були чутні вибухи.

У той час, коли це трапилося, Війська оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вже оголосили, що вони "готові до війни". Міністр оборони країни Йоав Галлант видав наказ про призов солдатів резерву. Ізраїльські військові закликали жителів прикордонних міст залишатися вдома та повідомили, що вони ведуть операції проти цілей в секторі Газа.

Зображення у соціальних мережах демонструють горящі автомобілі та пошкоджені будівлі. Медична служба Ізраїлю підтвердила загибель однієї людини і поранення щонайменше 15 інших.

Повідомляється також, що бойовники ХАМАСу спробували проникнути в Ізраїль морським шляхом на невеликих човнах, і, що надзвичайне, кільком з них вдалося перетнути ізраїльський кордон, використовуючи парашути.

Сили ЦАХАЛу розпочали операції проти терористів у секторі Газа, а в окремих містах відбуваються зіткнення з бойовниками ХАМАСу, які проникли на територію країни. Війська оборони Ізраїлю закрили всі дороги, прикордонні переходи та мости неподалік від сектору Газа.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу скликав невідкладне засідання кабінету міністрів з питань безпеки.

Триває давній конфлікт між організацією ХАМАС та Ізраїлем, і останнє загострення було зафіксоване навесні 2021 року. Обидві сторони вчиняли ракетні обстріли один на одного. На кінець травня Ізраїль та ХАМАС домовилися про припинення ворожнечі.

UPD: Число загиблих після обстрілів в Ізраїлі збільшилося до 6, поранено майже 300 – ізраїльські ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: