Завантаження ...
Новобудови Києва

Війна в Ізраїлі: що відомо про ситуацію в країні

Війна в Ізраїлі: що відомо про ситуацію в країні фото

Конфлікт між ХАМАС і Ізраїлем продовжує наростати. Згідно з останніми даними, внаслідок нападу ХАМАС в Ізраїлі загинуло більше 300 осіб, близько 1864 осіб отримали поранення, і ще 750 вважаються зниклими безвісти.

Стисло про головні події:

 

  • Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про завершення першої фази операції "Залізні мечі" і знищення більшості сил противника на ізраїльській території. Також він повідомив про початок наступу, який має тривати безперервно до досягнення поставлених цілей. Нетаньяху наголосив, що більшість бойовиків, які проникли на ізраїльську територію, було знищено. Уряд також прийняв рішення припинити постачання електроенергії, пального і товарів до Сектору Газа.
  • Армія Ізраїлю оголосила про створення "закритої військової зони" в районі Сектору Газа, що призвело до евакуації 20 тисяч жителів Гази в притулки. Управління ООН з координації гуманітарних питань відзвітує про цю ситуацію.
  • У Секторі Газа ізраїльська авіація наносила удари по мечетях, які використовувалися бойовиками ХАМАС для військових цілей.
  • ХАМАС обстрілював місто Ашкелон на півдні Ізраїлю, і одна з ракет вразила лікарню "Барзілай", у результаті чого постраждали шестеро людей.
  • Також було повідомлено про захоплення ХАМАСом десятків ізраїльських військових і цивільних осіб. Згодом повідомили, що ситуацію із заручниками в їдальні кібуца Беері врегулювали і їх врятовано. Поліцейські сили південного округу Ізраїлю і солдати армії оборони Ізраїлю взяли контроль над поліцейською станцією Сдерот.
  • 8 жовтня стало відомо, що з боку Лівану розпочався мінометний обстріл території Ізраїлю на півночі. Ізраїльська армія відповіла ударом. Попередньо Ліванська Хезболла погрожувала атакувати Ізраїль з півночі, якщо ЦАХАЛ розмістить сухопутні війська в Секторі Газа.


Ситуація залишається напруженою, і Ізраїль оголосив про "стан готовності до війни".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: