Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Третій день війни в Ізраїлі. Що відомо?

Третій день війни в Ізраїлі. Що відомо? фото
У понеділок, 9 жовтня, ізраїльські війська продовжили наносити сильні удари по зосередженнях палестинського ісламського руху ХАМАС, намагаючись знищити бази бойовиків. Це наступний етап у війні, яка призвела до численних жертв і значного руйнування.  

Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) заявила, що вночі вони атакували понад 1000 об'єктів у секторі Газа, зокрема будівлі, де приховувалися бойовики ХАМАС. Такі дії спрямовані на ліквідацію загрози з боку бойовиків.

Реакція міжнародної спільноти була різноманітною. На екстреному засіданні Радбезу ООН більшість країн засудили дії терористів, але так і не ухвалили конкретних рішень щодо вирішення конфлікту та встановлення миру в регіоні.

Загибель людей під час цього конфлікту стала надзвичайно великою. Більше 700 ізраїльських цивільних та військовослужбовців загинули з моменту початку нападу ХАМАС на ізраїльську територію. Більше 100 осіб було викрадено бойовиками, а понад 2300 людей отримали поранення.

У відповідь на напади ХАМАС, Ізраїль відключив електропостачання в секторі Газа та провів повітряні удари, які призвели до руйнування висотних будівель. Спеціалісти в області охорони здоров'я повідомили, що кількість жертв продовжує зростати.

За інформацією видання The Wall Street Journal, іранські спецслужби надали підтримку ХАМАС у плануванні нападу на Ізраїль. Іран, який є одним з найбільших виробників нафти та підтримує ХАМАС, вважається співучасником конфлікту.

У відповідь на цей конфлікт, Сполучені Штати планують перекинути до Східного Середземномор'я авіаносну ударну групу "Джеральд Форд" та кілька ескадріль винищувачів. Таким чином, конфлікт продовжує ескалюватися, і міжнародне співтовариство докладає зусиль для знайдення миру в регіоні.



Фото: Газа зараз.( 9-50 ранку)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: