Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вічна Пам'ять: Мати воїна збудувала дитячий майданчик та встановила церковний дзвін в пам'ять про сина

Вічна Пам'ять: Мати воїна збудувала дитячий майданчик та встановила церковний дзвін в пам'ять про сина фото

У селі Бірківка на Чернігівщині, Ганна Кубай, мати загиблого на війні сина, вирішила вшанувати його пам'ять, із власних коштів придбавши церковний дзвін для місцевої Свято-Троїцької церкви та встановивши дитячий майданчик.

Ганна Кубай ділиться, що встановлення дзвону було її давньою мрією, а дитячий майданчик став символом пам'яті про її сина.

"Він дуже любив дітей. Діти – це було все для нього. Ми з донькою вирішили, що є такі дітки, які не можуть поїхати до Мени, і ми так вирішили, що у пам’ять про сина, щоб діти каталися і відчували себе дітьми".

На обладнання церковного дзвону було витрачено 30 тисяч гривень, тоді як на дитячий майданчик пішло 2,5 тисячі доларів США.



Син Ганни, Роман, вступив на контрактну службу в Збройних Силах України в 2015 році та був учасником операції АТО/ООС. Він брав участь у бойових діях на Донеччині та Харківському напрямку і загинув у місті Ізюм. Тіло Романа спочатку було поховано в Дніпропетровській області, але у червні мати перепоховала його в рідному селі Бірківка, Менської громади.

"Ми його перепоховали через пів року. Його упізнати не можна було. Ми його по «смертнику» (Ідентифікаційний жетон військовослужбовця, — ред.) упізнали. Він завжди казав: «Хоч по цьому мене, мамо, знайдете»", — розповіла мати загиблого.

Роман Кубай був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня посмертно.

Ганна Кубай має п'ятеро дітей, з яких четверо служать в армії, а одному сину всього 16 років. Доньки та ще один син продовжують свою військову службу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: