Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Лісові Таємниці Чернігівщини: Відкриття Рідкісного Гриба-Барана та Інших Природних Скарбів

Лісові Таємниці Чернігівщини: Відкриття Рідкісного Гриба-Барана та Інших Природних Скарбів фото
Екологи, представники Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка, виявили рідкісний їстівний гриб, відомий як "гриб-баран", під час своїх досліджень на території Чернігівщини. Вивчення лісових природоохоронних зон Березнянського лісництва тривало протягом вересня та продовжується і в жовтні, за умови сприятливої погоди.

Експедиційні виїзди дозволили отримати інформацію про поточний стан цих природних територій, а також виявити нові види рослин і провести геоботанічні обстеження різних типів лісу.



Під час досліджень завідувач кафедри екології, географії та природокористування, Юрій Карпенко, та аспірант кафедри, Євгеній Асмаковський, відзначили присутність трьох видів, занесених до Червоної книги України (плаун колючий, лілія лісова, коручка чемерниковидна), а також шістьох видів судинних рослин, які мають регіональний статус охорони.

Особливою знахідкою став гриб-баран, або листовня кучерява, який також внесений до Червоної книги України.

«Цей гриб ще називають бараняча голова. Він у нас дуже мало поширений. Зустрічається в старих ділянках соснового лісу. Зазвичай він росте на пнях, зрізах, зрубах. Характерний для правобережжя України, тобто для західних областей, передгір’я Карпат. У моєму житті це перша знахідка такого гриба. Він їстівний, дуже смачний. Наші колеги вже його куштували. Всі живі і здорові. А знайшли його у хвойних лісах між Бігачем і Березною» - зазначив Юрій Карпенко.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: