Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Землетрус до 4,5 балів на Закарпатті

Землетрус до 4,5 балів на Закарпатті фото

Увечері 9 жовтня на Закарпатті стався землетрус магнітудою 4,5 балів за шкалою Ріхтера, який був відчутний майже по всій території регіону. Про це інформує голова Закарпатської обласної адміністрації (ОВА) Віктор Микита.

Землетрус спричинив хвилювання населення та викликав певні обурення. Внаслідок цього ДСНС проводить перевірку для виявлення можливих пошкоджень інфраструктури та житлових секторів.

Цей землетрус вже третій в області та потребує постійного моніторингу для визначення можливих загроз та інших наслідків.

Голова Закарпатської ОВА закликав мешканців бути обачними і, у разі повторних поштовхів, переходити в безпечні місця, подалі від багатоповерхових будівель.
Також слід зазначити, що місцевий журналіст Віталій Глагола повідомив про появу тріщин на стелях квартир деяких мешканців Ужгорода після цього землетрусу.

За деякими даними, поштовхи також відчули на Львівщині. Андрій Садовий, міський голова Львова, спершу інформував про ці поштовхи, і пізніше підтвердив, що це наслідки землетрусу, який стався у Словаччині, недалеко від кордону України.

Епіцентр землетрусу розташований в селі Нова Келча (Словаччина) поруч із українським кордоном, і мав магнітуду 5 балів. Це подія спостерігалася і на території України, зокрема в Львові. Поштовхи були подібні до вібрацій, які можна відчути при русі тяжко навантаженого автомобіля, вони викликали коливання вікон, дверей, посуду та різні інші ефекти.



На щастя, всі об'єкти критичної інфраструктури залишилися без пошкоджень і продовжують працювати у штатному режимі.
Сейсмологи та відповідні служби надалі моніторять ситуацію та вживають необхідних заходів для забезпечення безпеки населення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: