Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Фінляндії пошкоджено газопровід. Розслідують причетність рф

У Фінляндії пошкоджено газопровід. Розслідують причетність рф фото

У Фінляндії відбувся інцидент з пошкодженням газопроводу Balticconnector, і політичне та військове керівництво країни не виключає можливості російського впливу на цю подію. Про це повідомляє фінське видання Iltalehti з посиланням на свої джерела.

За словами прем'єр-міністра Фінляндії Петтері Орпо, існує певна ймовірність, що витік на газопроводі стався через "зовнішню діяльність". 

Balticconnector - це газопровід, яким транспортується природний газ між Фінляндією та Естонією, і він був запущений в експлуатацію у 2020 році. Фінляндія прийняла рішення відмовитися від російського газу та отримувати газ з інших джерел через цей газопровід.

Раніше, у квітні 2023 року, суспільні мовники Данії, Норвегії, Швеції та Фінляндії оприлюднили розслідування, в якому вказувалося на можливу діяльність російських розвідувальних кораблів у Балтійському і Північному морях, яка могла б передувати потенційній диверсії проти енергетичних та інфраструктурних об'єктів.

Фінляндські спецслужби зазначили, що цей інцидент на газопроводі Balticconnector становить загрозу національній безпеці країни, і розслідування проводять фінські Сили оборони.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: