Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Навала лисиць на Чернігівщині

Навала лисиць на Чернігівщині фото
Останнім часом мешканці сіл Менської громади висловлюють своє обурення через нашестя лисиць, які наважуються вторгатися в їхні господарства навіть в білий день. Дотепер, проблему контролю кількості лисиць вирішували через полювання, але під час воєнного стану полювання заборонене, і це спричинило зростання чисельності цих хижаків, оскільки одна самка може народити аж до 9 дитинчат.

Особливо постраждали від цього нашестя господарства на околицях сіл. Наприклад, в сім'ї Кнутів, що проживає в Макошиному на Менщині (поруч з полем і лісом), лисиці крадуть свої жертви, підлазячи під металевий ґратчастий паркан, при цьому на гратці залишаються купки їхньої шерсті.

Подібні скарги зустрічаються і в інших селах громади. "Вони навіть бігають вдень і вночі," - жаліються мешканці Слобідці.

Зі зниженням температури, коли доступність їжі стає меншою, лисиці, включаючи потенційно хворих, стають ще активнішими та небезпечнішими для сільськогосподарських господарств. Ця ситуація має місце по всій Україні, і питання відкриття сезону полювання залишається актуальним. 

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: