Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як читають українці під час війни

Як читають українці під час війни фото
Згідно з дослідженням Українського інституту книги на 2023 рік, українці почали активніше читати книги в повсякденному житті. За результатами опитування, 17% респондентів повідомили, що читають книги щодня. Ця цифра вдвічі більша, ніж у 2020 році.

Водночас було зафіксовано, що 62% опитаних за останній рік не купили жодної книги. Інші 22% респондентів придбали від 1 до 4 книг, і 12% — від 5 до 12 книг. Електронні книги купували 3% респондентів, а аудіокнижки — 0,5% респондентів.

Щодо форматів читання, варто зазначити, що українці надалі віддають перевагу друкованим книгам. У 2023 році 21% респондентів вказали, що читають друковані книги, порівняно з 39% у 2020 році. Водночас 33% відзначили, що читають як друковані, так і електронні формати. Лише 12% віддають перевагу електронним книгам, що є певним ростом порівняно з 5% у 2020 році.

Причинами, які обмежують покупку друкованих книг, стали відсутність потреби (42% опитаних), відсутність фінансів (28%), вибір інших форматів читання (22%), а також інші обставини, такі як відсутність місця для зберігання книг (20%).

Дослідження відзначило, що найпопулярнішими книгами серед українців стали літературні твори розважального характеру, імена популярних авторів, зокрема, Стівена Кінга, часто називались респондентами.

Агенція Info Sapiens провела це дослідження, опитавши понад 1000 дітей і підлітків у віці від 6 до 17 років, а також понад 1000 дорослих віком 16 років і старше. Дослідження спрямоване на вивчення поточної ситуації щодо читання як соціальної практики.



Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: