Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Спадщина фотомайстра

Спадщина фотомайстра фото
У Чернігові, в музеї сучасного мистецтва, відбулася зустріч із Валерією Собакарь-Худояр, дружиною та музою відомого українського фотографа міжнародного визнання Вадима Докторова, який народився в Чернігові (1976 22.01-2021.07.09). Він був геніальним майстром фотографії і професіоналом своєї справи, переможцем найвідоміших міжнародних конкурсів, серед яких Tokyo International Photo Awards (TIFA) у категорії "Портретна фотографія". Вадим Докторов був членом Національної Спілки Фотохудожників України та брав участь у численних українських та міжнародних фотоконкурсах. Він також був автором провідних методик навчання в фотошколах, де навчив більше ніж десять тисяч учнів.

В портфоліо фотодуету Doctorov Photography було декілька обкладинок українських та міжнародних журналів, сотні виставок та презентацій їхніх проєктів в Україні та за кордоном, а також десятки гран-прі, включаючи проєкт "НЕзабуте Часом" і соціальний проєкт "Свобода Панорами". Учні Вадима Докторова завжди називали його "Генієм Фотографії", "Маестро", і "Богом Фотошопу".

Після смерті Вадима Докторова розвитком спільної справи та завершенням знімання і спільних проєктів займається його дружина Валерія Собакарь-Худояр.

Представлена в Чернігові виставка під назвою "Спільнота Doktorov Photography" (названа на честь майстра) зібрала не тільки роботи подружжя, а також учнів і послідовників школи Докторова, які пройшли навчання і продовжують розвивати сучасну українську художню фотографію. Серед них: Анастасія Ребенок, Анна Болібрух, Светлана Кошева, Сергій Evil Frees, Тетяна Кравчук, Інна Сарікова, Анна Скляренко, Володимир Ланчук, Вячеслав Янюк. У кожного учасника вражаюче фотографічне портфоліо, значний досвід у виставках в Україні та за кордоном, а також велика кількість перемог на міжнародних конкурсах.



Під час зустрічі з чернігівцями майстри фотографії розповіли про свою творчу роботу разом з Докторовим, згадали творчі проєкти, народження образів, світлин і творчі поїздки в Карпати та на Тернопільщину.

У ці дні Київщина та Чернігівщина об'єдналися неповторним стилем фотографій, авторськими підходами до різних фотографічних жанрів та унікальними навчальними програмами. Дружина Валерія Собакарь-Худояр розповіла про останню спільну роботу з Вадимом, яка отримала високу оцінку міжнародного журі на міжнародному конкурсі. Цей проєкт називається "Знайомство крізь віки" ("Know for Ages") - "Розвій мій прах над мисом Рока". У цьому проєкті Вадим Докторов і Валерія Собакарь-Худояр були моделями, але Вадим був також фотографом. Ця робота - автопортрет і була останнім проєктом майстра. Проєкт присвячений коханню між майстром (Вадим Докторов) і його музою (дружиною Валерією).


Фото: Вадим Івкін

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: