Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Польщі сьогодні стартували Парламентські вибори

У Польщі сьогодні стартували Парламентські вибори фото

Парламентські вибори в Польщі розпочалися сьогодні, 15 жовтня, і їх результати визначать склад 460 членів Сейму (нижня палата) та 100 сенаторів (верхня палата).

Виборчі дільниці в Польщі відкрилися о 7:00 (за київським часом о 8:00) і будуть закриті о 21:00. За опитуваннями, у Польщі виборці підтримують п'ять політичних сил, і прохідний бар'єр для партій складає 5% голосів, для блоків - 8%.

За останніми даними, консервативна партія "Право та справедливість" (ПіС), яку очолює відома серед українців постать Ярослава Качинського, займає лідерські позиції. Партія утримує владу з 2015 року, і президент країни Анджей Дуда також є кандидатом ПіС. Різні опитування показують, що підтримка для партії коливається від 31% до 37%.

Головним конкурентом ПіС є центристська "Громадянська коаліція" (ГК) з Дональдом Туском на чолі. Середній рейтинг цієї коаліції становить близько 30%.

Здається, що до парламенту пройдуть ще три партії: центристський блок "Третій шлях" (11%), коаліція лівих партій та ультраправа "Конфедерація" (по 10%).

Виборча кампанія "Право та справедливість" (ПіС) акцентувала увагу на стабільності та збереженні традицій. Вони наголошували на своєму керівництві країною під час пандемії і важливості підтримки України через російську агресію.

З іншого боку, "Громадянська коаліція" (ГК) обіцяла поліпшити стосунки з Брюсселем, підвищити доходи і збільшити інвестиції в освіту та охорону здоров'я.

Перед виборами ці дві політичні сили активно атакували одна одну, називаючи не лише конкурентами, але й ворогами.

Поміж парламентськими виборами також відбудеться референдум із чотирма питаннями: продаж державного майна іноземцям, підвищення пенсійного віку, спорудження стіни на кордоні Польщі та Білорусі, і питання допуску нелегальних іммігрантів із Близького Сходу та Африки.


Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: