Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Каштани для ЗСУ: Як діти по всій Україні допомагають українським військовим

Каштани для ЗСУ: Як діти по всій Україні допомагають українським військовим фото
Навіщо потрібні каштани?

Каштани переробляються у фармацевтиці та косметології. Екстракт каштана додається до мазей та кремів, які використовують для поліпшення стану судин людини. Отже, каштани є не лише улюбленими плодами дерев киян, але й цінною сировиною, на якій можна заробити гроші.

У пунктах приймання вторсировини за кожен кілограм каштанів виплачують від 1 до 2 гривень. Також каштани можна продавати через Інтернет, де ціни варіюються від 2 до 10 гривень за кілограм.

Каштани знаходять своє використання в різних сферах, зокрема:
  • Фармацевтика: Речовини, які містяться в каштанах, можуть розширювати стиснуті артерії, прискорювати кровотік та зменшувати крихкість капілярів. Тому препарати на основі каштана широко використовуються для лікування судинних захворювань, таких як тромбофлебіт, варикоз та інші.
  • Екстракт каштана також використовується при лікуванні синців і травм.
  • Косметологія: Каштани відомі своїми корисними властивостями для шкіри та волосся. Вони допомагають зменшити застій крові у поверхневих шарах шкіри, покращують мікроциркуляцію та зменшують целюліт. Каштани також використовуються для виготовлення засобів, що запобігають випаданню волосся та покращують їх ріст. Компоненти каштана активно входять до складу "антивікової" косметики, оскільки вони сприяють стимуляції вироблення колагену, який зменшує кількість і глибину зморшок.
  • Тваринництво: Каштани використовуються як корм для тварин, оскільки вони містять багато білка та жирів, що робить їх цінними для великої та дрібної рогатої худоби та птиці.
  • Каштани також використовуються для виробництва борошна, спирту, кавових та какао замінників, а також консервів та джемів в різних країнах.

Чому діти по всій Україні збирають каштани та як вони допомагають ЗСУ?

Діти по всій Україні збирають каштани, а з виручених коштів підтримують Збройні Сили України.

У багатьох громадах Чернігівщини були організовані спеціальні акції, в рамках яких школярі разом з вчителями збирали ці корисні плоди.

На жаль, у місті Славутич, наразі відсутні пункти з прийому каштанів, але досвід інших громад показує, що каштани можна відправити поштою, а отримані кошти використати для підтримки ЗСУ.

Ця надзвичайно цінна ініціатива не лише сприяє переробленню корисних продуктів, але й допомагає українським військовим, які захищають нашу країну в умовах війни.

Як дивитесь на таку ініціативу?

Підготувала: Торчишник Рая

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: